Penance

How the docks were won

Story 2 / Chapter 1

Gambitova priča
3.5.1921. – 6.5.1921.

Prošlo je 6 mjeseci od nesretne akcije na dokovima, ali posljedice nam i dalje vise nad glavom. Princ Axle “the Rose” Young je bio nezadovoljan događajima i kažnjeni smo – uz uobičajenu proceduru po kojoj mu dugujemo uslugu, dobili smo pehar njegove krvi za popit. To je jedan, ali i jedan je previše. Lestat i ja smo poslani da pratimo, lociramo i zauzmemo leyline koji se nalazi negdje na dokovima – vjerovatno se radi o fontal nestu, ali još nismo sigurni, a Red ne želi riskirati. Osiguravanje leylinea je glavna stvar, ali to mora biti napravljeno potiho da se ostali covenanti ne počnu miješat. Uza sve to, stari poznanici su nas dočekali u Half Key innu jer žele pomoć. Budući da im ne dugujem išta, a od zadnjeg… druženja sam dobio krv za pit, i to ne onako kako volim, nisam previše ponukan im pomoć. Ali kako sudbina želi, ciljevi nam se ne isključuju međusobno, pa možda i nije toliko loša ideja imat izliku za učestalo prešetavanje po dokovima. Uza sve to, čini se da je i Prva Kuća upletena u preuzimanje dokova. Ne moraš biti genij da shvatiš zašto, ali demokrati se neće dati tako lako otjerati. Predstavnik Prve Kuće u ovome i naš kontakt je čovjek imenom Jack Parker, i sav prijezir prema njemu kao čovjeku i članu Kuće na stranu, čini se da živi jako dobro. Jack je za razliku od Adolfa bio jako specifičan što se traži od nas – protjerat demokrate, pronaći njihova utočišta, pridobiti lučkog kapetana i dvojicu drugih na našu stranu za prijevoz kasnijih pošiljki. Tražio je samo da potpišemo ugovor krvlju što je za mene previše. Ne vjerujem mu ni ovako a kamoli dovoljno da mu dam svoje krvi, pa čak ni toliko malo koliko treba za potpis.
Na sve to, kako sreća uglavnom i hoće, dodatni problemi. Sjena koja nas prati već neko vrijeme bi mogao biti bivši član Reda, koji je već 30 godina u bijegu. Ili je ta sjena jako dobra, ili je Red iznimno zakazao, bilo kako bilo i on nam je za petama. Nakon sastanka u Half Keyu prionuli smo na posao, svatko je imao svoja zaduženja i ako ćemo ovo preživjeti, moramo bit brzi, tihi i vrlo efikasni. Sva sreća pa su se demokrati pokazali više manje razumnima. Kurva je možda malo prelakovjerna, ali ostali nisu. Utvara, gospodar i neki balavac su se sastali samnom i Lestatom kako bi raspravili o mogućem poslovnom dogovoru, ali brine me činjenica da sjena koju je spominjao Jack nije bila ondje. Možda nas prati kako bi se osigurali da smo ozbiljni. Kako god, sreća nam se smiješi jer ako išta sumnjaju, nisu reagirali odmah, pa ćemo ovo morati riješiti vrlo oprezno. Demokrati i Feudalci neka se ubijaju za vlast na dokovima dokle god Red dobije ono što želi. Na putu kuće, dobili smo neočekivanu priliku – porazgovarati s Jamesom, ghoulom kojemu je Louis Jackson odrubio glavu. James se meni činio vrlo živim za nekoga bez glave što pak znači da je Louis Jackson nesposoban s onim mačem. James želi da odem s dokova jer je to njegov teritorij. Njegov, meni nepoznati, gospodar bi mogao predstavljati problem za cijelu ovu situaciju, ali ako mu je to cilj dosad nije napravio ništa zamjetno.
Odlučili smo promijeniti mjesto sastanka kako ne bi privlačili previše neželjene pozornosti, tako smo se ovaj puta sastali u Three Noteu. Krčma kao i svaka druga, glasna, zagužvana i puna dima. Adolfu stvari nisu išle po planu pa sam ovaj puta ja odlučio otići s njime razgovarati s kapetanima te probati osigurati brodove za pošiljke. Morski vukovi su imali nekoliko zahtjeva, ali ništa pretjerano i sa njima se nije bio problem dogovoriti, doduše još se moramo dokopati lučkog kapetana…

Lestatova priča
<insert>
Luisova priča
<insert>
Adolfova priča
<insert>

Comments

Salarion

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.