Penance

Despair

7.5.1921. – 9.5.1921.

Preživjeli smo dan, ali koliko dugo još možemo ovako? Chapterhouse nam je poslužio kao smještaj za danas, ali ni to neće potrajati. Moramo nastaviti zadatak na dokovima za Prvu kuću, jedino tako možemo zaposlit um da ne mislimo na sinoćnji užas. Adolf nas je dočekao u Half Keyu, Dave nam je čak nabavio whiskey, ne znam odakle mu, ali ne sviđa mi se to. Je li moguće da radi za Prvu kuću? Svugdje su, moramo paziti s kime i o čemu pričamo. Plan je dogovoren, Lestat i ja ćemo predati Louisa Jacksona Demokratima, Adolf će odvesti Serafina Red Jacku. Naravno, stvari nikad ne idu po planu, pa zašto bi ovaj puta bilo imalo drugačije? Nakon što smo dostavili Louisa, a odmah potom ga i ubili jer je podivljao, Demokrati su nas napali. Iako nam je naređeno da ne smijemo nikoga ubiti, nismo imali namjeru im dozvoliti da nas spreme u torpor. U zadivljujućem potezu, Lestat je gospodarčića i onu kukavicu poslao u smrt jednim udarcem, a kurvu u bijeg. Kako je poslije rekao, ne samo nju nego i sjenu, vjerovatno onoga kojega je spominjao Red Jack. Pokušali smo ih slijedit, ali su prebrzi bili. Veći problem je nastao kada smo se vratili u skladište odakle su nestala tijela, a vjetar nam je donio poznat promukli smijeh koji ledi krv čak i nama. Pobjegli smo odande, što smo brže mogli, natrag u chapterhouse, nadajući se razgovoru s Crowom ali nije bio ondje, a nismo baš željeli razgovarat nasamo s Emilijom. Jedino rješenje u tom trenutku koje nam je padalo napamet bilo je razgovarati s Enigmom i probati se dogovoriti. Nakon kraćeg razgovora, Enigma nam je pristao dati natrag trupla, ali dugujemo mu uslugu. Sigurno ćemo požaliti odluku, ali pristali smo i on je ispunio svoj dio pogodbe, tijela smo našli točno gdje su i nestala. Vatra je riješila većinu našeg problema, a Lestat ostatak tako što ga je zakopao negdje u dubini mora. Za svu ovu muku, odlučili smo se poslužiti s par boca whiskeya. Zbog cijele ove zbrke, jedva smo stigli u utočište prije zore. Morat ćemo biti oprezniji ubuduće. Tim više što su kurva i sjena pobjegli, a utvare nije niti bilo na ovom sastanku.
Iduće večeri smo se našli s Adolfom i Serafinom kako bi raspravili o događajima i nakon toga otišli podnijeti izvještaj Red Jacku, koji nije bio pretjerano zadovoljan razvojem događaja. Čini se da je Adolf u suradnji s onim čudakom uspio zabrljat još jače. Upustili su se u borbu s kapetanom i mornarima i uza sve to pustili ih da pobjegnu. Idioti! Zaslužili su da ih proguta mrak zbog ovakve nesposobnosti, ali ja ne odlučujem o tome, pa se neću niti uzrujavat. Red Jack je imao poklon za one nesposobnjakoviće, friško svezani i ušutkani odbjegli kapetan i njegov mornarski prijatelj. Dokaz da Prva kuća prati naše korake, ili barem njegove. Znaju li za događaje na dokovima? Bi li nas pustili da odemo da znaju? U vrlo gadnoj smo situaciji i ja ne vidim izlaza…

Comments

Sargaeras

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.